<< Întoarcere

Lucrul în Olanda fără cunoștințe lingvistice

Călătoria în străinătate este un eveniment stresant. Stresul este cu siguranță mai mare atunci când plecăm în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a trăi și a lucra acolo. Compatrioții noștri aleg adesea Olanda ca țară de destinație. Foarte puțini dintre ei vorbesc olandeză. Cu toate acestea, o mare parte dintre români, în special cei mai tineri, vorbesc destul de bine engleza. La urma urmei, de ceva timp este predat pe scară largă în școli. Persoanele mai în vârstă, care au învățat o altă limbă în tinerețe, au o problemă mai mare cu acest lucru. În orice caz, se estimează că aproximativ 29% din populația României vorbește engleza suficient de bine pentru a comunica eficient. Acest lucru este cu siguranță util în Olanda, dar este relativ ușor să găsești un loc de muncă sezonier fără să cunoști engleza sau olandeza.

În Olanda, limba oficială este olandeza, cunoscută și sub numele de olandeză sau flamandă. Mai recent, o a doua limbă, frizona, a fost vorbită într-o zonă a țării. Probabil că nu mulți români stăpânesc olandeza, care face parte din grupul limbilor germanice (ca și engleza). Cu toate acestea, aceasta nu este o barieră care să îi împiedice să comunice cu olandezii. Olandezii sunt, de asemenea, dornici să învețe limbi străine. Engleza este foarte populară printre ei, la urma urmei, este vorbită acum de oameni din întreaga lume. Prin urmare, engleza este o limbă universală. Cunoscând-o, putem comunica cu ușurință cu majoritatea adulților din Olanda, inclusiv cu olandezii mai în vârstă. 

Așadar, cunoașterea limbii engleze este foarte utilă pentru compatrioții noștri care merg în Olanda și în alte țări în care limba engleză este vorbită de o mare parte a cetățenilor. Fără cunoașterea limbii ne simțim ciudat și avem probleme cu lucrurile de bază, chiar și cu cumpărăturile, ca să nu mai vorbim de a ne face prieteni. Cu toate acestea, agențiile de ocupare a forței de muncă caută și români care să lucreze în Olanda și care nu vorbesc engleza și, cu atât mai puțin, olandeza. Aceasta se referă mai ales la munca manuală. La urma urmei, pentru a lucra pe un șantier de construcții, într-o seră sau la recoltarea fructelor, este suficient să cunoști fraze de bază care pot fi învățate cu ușurință în timpul formării. Cel puțin o parte din timpul liber ar trebui să fie dedicată îmbunătățirii competențelor lingvistice. În acest fel, vă veți simți mai încrezător nu numai la locul de muncă, ci și în afara lui, când faceți comisioane, când mergeți la cumpărături sau când discutați.

Va multumim pentru contributie!

MERGEȚI
LA MUNCĂ ÎN OLANDA!

Toate drepturile rezervate © 2022 Emplonet. Politica de confidențialitate